کلینیک فنی و تخصصی بتن ایران

کلینیک فنی و تخصصی بتن ایران

تولید کننده انواع افزودنی و محصولات ترمیم و آب بندی بتن،ارائه دهنده خدمات آزمایشگاهی ،فنی و مهندسی بتن
کلینیک فنی و تخصصی بتن ایران

کلینیک فنی و تخصصی بتن ایران

تولید کننده انواع افزودنی و محصولات ترمیم و آب بندی بتن،ارائه دهنده خدمات آزمایشگاهی ،فنی و مهندسی بتن

اسکن بتن

اسکن بتن مسلح ( اسکن و شناسایی میلگرد و آرماتور در بتن- تعیین تعداد و سایز میلگرد در بتن  )

در این متن سعی می شود توضیحاتی کاربردی در زمینه اسکن بتن و میلگرد و قطعات فلزی مربوطه به مخاطبین داده شود. شما می توانید جهت مشاوره و یا اجرای عملیات اسکن سازه های بتنی ( اسکن میلگرد یا آرماتور در بتن ) با بخش فنی کلینیک فنی و تخصصی بتن ایران ( 44618462-44618379 ) حاصل فرمایید.

 

اسکن بتن

اسکن بتن یکی از آزمایش هایی است که به دلایل مختلفی از آن بهره گرفته می شود. این آزمون جدای از دشواری های فنی و نیاز به تجهیزات مخصوص، هزینه نسبتا بالایی نیز دارد، بنابراین به صورت گسترده مورد استفاده قرار نمی گیرد. با این حال در مواردی برای درک بهتر شرایط سازه و المان های آن از این آزمون بهره گرفته می شود.

 

همچنین انجام این آزمایش می تواند به شیوه های مختلفی صورت پذیرد که با توجه به تفاوت در هزینه ها و تجهیزات مورد نیاز هر یک از این روش ها، انتخاب روش بهینه برای انجام آزمایش منوط به دانش کافی نسبت به هریک از این روش ها است.

 

شما می توانید برای کسب اطلاعات دقیق تر در این رابطه و دریافت مشاوره در ارتباط با اسکن بتن و روش های مختلف انجام آن و همچنین انجام این آزمون با دفتر فنی کلینیک فنی و تخصصی بتن ایران ( 44618462-44618379 ) در ارتباط باشید.

 

اسکن بتن

اسکن آرماتور بتن

اسکن آرماتور بتن یکی از آزمایش های غیر مخرب است که برای تعیین وضعیت بتن موجود از آن بهره برده می شود. به کمک این آزمایش می توان میزان تسلیح بتن، محل آرماتورها و موارد دیگری را مشخص نمود. از این آزمایش برای پروژه های مختلف جهت ارزیابی ظرفیت المان و یا در مواردی برای تشخیص محل میلگردها جهت جلوگیری از آسیب دیدن آن ها تحت فرآیندهای مختلف استفاده می شود.

 

اسکن بتن مسلح

اسکن بتن مسلح برای شناسایی میزان و محل دقیق آرماتورهای موجود در بتن به کار می رود. جدای از بحث ارزیابی بتن برای مشخص شدن وجود یا عدم وجود آرماتور کافی در آن، برای انجام برخی کارهای بتنی نیز ممکن است از اسکن بتن مسلح استفاده شود. از جمله در مواردی که قرار است فعالیت هایی چون سوراخکاری، کرگیری، تخریب جزئی، برش و . روی آن انجام شود و به دلیل اهمیت سازه و یا المانی که تحت این موارد قرار می گیرد، نباید به آرماتورهای مدفون درون آن آسیب رساند.

 

همان طور که اشاره شد یکی از کاربردهای اسکن بتن در پروژه های بتنی در حال ساخت است. در صورتی که میزان آرماتور به کار رفته در یک المان اجرا شده مورد تردید باشد، این روش مورد استفاده قرار می گیرد. با قرار دادن دستگاه اسکن و با توجه به نوع عملکرد آن می توان به راحتی قطر، تعداد و محل آرماتورها را مشخص نمود.

 

یکی دیگر از کاربردهای اسکن بتن در مباحث مربوط به کاشت میلگرد است. خصوصا در مواردی که کاشت در اعضای با تراکم بالای میلگرد مانند فونداسیون انجام می شود، معمولا از سیستم کرگیری برای سوراخکاری استفاده می شود که می تواند آرماتورهای مدفون در بتن را برش دهد. در این گونه موارد برای ایجاد آسیب کمتر در آرماتورها می توان پیش از انجام سوراخکاری از اسکن بتن بهره برد.

 

اما معمولا پرکاربردترین حالت برای استفاده از اسکن بتن، مباحث مقاوم سازی است. پیش از انجام هرگونه عملیات و در مرحله بررسی و ارزیابی سازه، جهت شناخت دقیق سازه و اطلاع از شرایط آن، آزمایش های مختلفی بر روی سازه انجام می گیرد. معمولا یکی از آزمایش هایی که در این پروژه ها مورد استفاده قرار می گیرد، اسکن بتن است که به کمک آن میزان تسلیح المان و در نتیجه ظرفیت المان ارزیابی می شود.

 

اسکن بتن مسلح

اسکن میلگرد در بتن

اسکن میلگرد در بتن می تواند با استفاده از روش های مختلفی انجام شود. از جمله روش های متداول آن می توان به تست الترومغناطیس و تست رادار نافذ به زمین یا GPR اشاره نمود. معمولا روش الترومغناطیس در پروژه های ساختمانی بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد.

 

در روش الترومغناطیس دستگاه امواجی را در محدوده فراصوت تولید و به سمت قطعه مورد بررسی انتشار می دهد. با برخورد این امواج با جسم مورد نظر و بازتاب آن دستگاه موج بازگشتی را دریافت می کند. دستگاه از روی زمان بازگشت موج و کیفیت آن می تواند وجود مواد مختلف را تشخیص دهد. با توجه به مشخصات موج بازگشتی می توان به محل و نوع متریال ماده مورد آزمایش پی برد و در مورد بتن می توان محل، تعداد و سایز آرماتورها را مشخص نمود.

 

در روش GPR نیز از ساز و کار تقریبا مشابهی استفاده می شود. در این جا امواج ارسالی از نوع الکترومغناطیسی بوده و طول موج آن ها در محدوده موج های رادیویی است. بر اثر برخورد این امواج به مواد مختلف موج می تواند بازتاب شده و یا دچار انحراف گردد. با بررسی رفتار این موج ها می توان به ساختار درونی بتنی پی برد.

 

اسکن میلگرد در بتن

 

دستگاه اسکن بتن

پیش از انتخاب دستگاه اسکن بتن باید چند نکته را مد نظر قرار داد و انتخاب دستگاه را با توجه به این نکات انجام داد. در ابتدا باید هدف از انجام این آزمایش مشخص گردد. در مورد پروژه های مقاوم سازی چون سازه باید با دقت تحلیل شده و ظرفیت فعلی آن ارزیابی گردد تا بتوان میزان مقاوم سازی مورد نیاز را به درستی برآورد نمود، اسکن بتن باید با دقت بالا صورت پذیرد ولی در پروژه هایی مانند کاشت آرماتور دانستن محل آرماتورها کفایت می کند و نیازی به دانستن میزان آرماتور و دیگر متغیرها نیست. بنابراین می توان از دستگاه های با دقت پایین تر استفاده نمود.

 

در ادامه باید شرایط مختلف پروژه را لحاظ نمود. به عنوان مثال باید شرایطی از قبیل محدودیت ها، میزان دقت و حساسسیت کار، انتظارات مهندسین از نتیجه آزمایش، ابعاد المان های مورد بررسی، نیروی فنی در دسترس و با دقت ارزیابی گردند. در اکثر پروژه ها از دستگاه های اسکن بتن معمولی استفاده می شود که غالبا تکنولوژی آن ها الترومغناطیس است. با این حال برخی از این دستگاه های محدودیت هایی داشته و تا عمق خاصی را می توانند ارزیابی نمایند و یا در برخی موارد که دقت بالایی مورد نیاز است ممکن است نتوان از این روش استفاده نمود. به همین دلیل شرایط پروژه پیش از آغاز کار و انتخاب روش برای انجام آن باید بررسی گردد.

 

نیروی فنی در دسترس و قابلیت تحلیل نتایج آزمایش نیز از نکات دیگری است که باید مد نظر قرار گیرد. انجام آزمایش بدون امکان بررسی و تحلیل نتایج حاصل از آن امر بیهوده ای است.

 

هزینه انجام آزمایش با توجه به اهمیت آن نیز یکی از نکات بسیار مهمی است که باید مورد توجه قرار بگیرد. استفاده از روش های بسیار دقیق اگرچه بسیار خوب است، در مواردی که ممکن است مورد نیاز نبوده و استفاده از این روش ها و دستگاه ها تنها هزینه اضافی را به همراه داشته باشد.

 

برای دریافت مشاوره در خصوص انتخاب روش و دستگاه اسکن بتن با توجه به شرایط پروژه خود می توانید با کارشناسان دفتر فنی کلینیک فنی و تخصصی بتن ایران ( 44618462-44618379 ) در ارتباط باشید.

 

دستگاه اسکن بتن

انواع دستگاه اسکن بتن

انواع دستگاه اسکن بتن با توجه به روش انتخاب شده برای اسکن بتن می تواند مختلف باشد. شرکت های مختلفی در دنیا دستگاه های اسکن بتن را چه برای روش الکترومغناطیس و چه برای روش GPR تولید می کنند. این دستگاه ها اگرچه ممکن است تفاوت هایی با هم داشته باشند، روش کار مشابهی دارند و از روی تغییرات ایجاد شده در موج تابیده شده به بتن قادر به اسکن آن می باشند.

 

از جمله برندهای معتبری که اقدام به تولید دستگاه های اسکن بتن می کنند می توان به شرکت های هیلتی، بوش و اشاره نمود.

 

 

انواع دستگاه اسکن بتن

قیمت اسکنر میلگرد بتن

اسکنرهای بتن فارغ از تکنولوژی مورد استفاده در آن ها چه از نوع الترومغناطیس و چه از نوع GPR وارداتی هستند. این دستگاه ها با توجه به شرکت سازنده، کیفیت ساخت، دقت ارزیابی، محدوده امواج تولیدی، میزان نفوذ و قیمت های متفاوتی دارند. با این حال معمولا قیمت دستگاه های الکترومغناطیس با توجه به تکنولوژی ساده تر و دقت پایین تر آن ها ارزان تر است.

 

همان طور که اشاره شد پیش از انتخاب نوع دستگاه برای اسکن بتن باید شرایط پروژه، محدودیت ها و عوامل دیگر دخیل با دقت مورد ارزیابی قرار بگیرند. برای دریافت مشاوره در خصوص روش مناسب برای اسکن بتن و همچنین انجام اسکن بتن به روش های مختلف می توانید با کارشناسان دفتر فنی کلینیک فنی و تخصصی بتن ایران ( 44618462 44618379 ) در ارتباط باشید.

عوامل موثر بر روانی و اسلامپ بتن چیست؟

عوامل موثر بر کارآیی

        نسبت آب به سیمان و میزان آب اختالط

        شکل و نوع سنگدانه ها

        نسبت سنگدانه به سیمان

        افزودنی ها

        دما

        زمان

 

آب بتن

        با اضافه کردن آب، میزان کارآیی بتن افزایش پیدا می کند.

        آب باعث می شود که دانه ها و ذرات، همچون ساچمه در مخلوط کار می کنند و بین آنها اصطکاک کاهش می یابد.

        با توجه به اینکه نسبت آب به سیمان مهمترین عامل تاثیرگذار در مقاومت و سایر مسائل مربوط به دوام بتن است، لذا اضافه کردن بی

        رویه آب به منظور افزایش کارآیی اثر نامطلوبی بر کیفیت بتن می گذارد.

 

شکل و نوع سنگدانه ها

        سنگدانه های ریز به آب بیشتری جهت تر نمودن سطح مخصوص باالی خود نیاز دارند.

        همچنین دانه های با شکل نامنظم و زاویه دار با بافت خشن، نسبت به دانه های نسبتاً گرد، به آب بیشتری نیاز دارند.

        تخلخل و جذب آب مصالح سنگی نیز در کارآیی اهمیت دارد و می تواند با جذب قسمتی از آب مخلوط، کارآیی را پایین آورد.

 

 

نسبت سنگدانه ها

        برای یک نسبت آب به سیمان ثابت، کارآیی با کاهش نسبت سنگدانه به سیمان افزایش می یابد و این به دلیل افزایش میزان آب نسبت به کل سطح ذرات جامد مخلوط می باشد.

        نسبت باالی حجمی سنگدانه های درشت به ریز، باعث جدایی دانه ها و کاهش کارآیی شده و مخلوط به دست آمده خشن، و پرداخت آن مشکل می باشد.

        برعکس، زیاد شدن مصالح ریزدانه در مخلوط، سبب افزایش کارآیی می شود

 

افزودنی ها

        با افزودن ماده کاهش دهندة آب و ثابت نگهداشتن مقدار آب، می توان روانی را افزایش داد.

        مواد هوازا، میزان آب الزم برای رسیدن به کارآیی معینی را کاهش می دهند و درصورت ثابت بودن مقدار آب، با افزودن ماده حباب هوازا می توان روانی را افزایش داد.

        مخلوط های پوزوالنی تمایل به بهبود چسبندگی بتن دارند و کاربرد نوع خاص خاکستر بادی با ذرات گردگوشه، سبب افزایش کارآیی مخلوط های بتنی شده است.

 

زمان و دما

        بتن تازه با زمان سخت و سفت می شود، لیکن این امر باید از گیرش سیمان متمایز گردد.

        مقداری از آب مخلوط توسط دانه ها جذب می شود، مقداری دیگر بخار می شود )به خصوص اگر بتن در معرض باد و اشعه خورشید قرار گیرد( و مقداری نیز دراثر فعل و انفعاالت شیمیایی اولیه خارج می گردد.

        سفت شدن بتن درحقیقت با کم شدن کارآیی در طی زمان، اندازه گیری و ارزیابی می شود.

افزایش درجه حرارت با کاهش کارآیی و اسلامپ همراه است.








دسترسی به مطالب مرتبط :

اسکن میلگرد و یا آرماتور در بتن ، روان کننده بتن ، افزودنی های بتن ، گروت چیست ، گروت اپوکسی ، ترمیم کننده بتن ، ترمیم بتن ، فوق روان کننده بتن ، افزودنی بتن ، مقاوم سازی بتن ، تعمیر بتن ، بتن ریزی در هوای گرم ، بتن ریزی در هوای سرد ، عمل آوردن بتن ، ماستیک پلی یورتان ، کف پوش اپوکسی ، واتراستاپ بتن ،ژل میکروسیلیس ،  آب بندی استخر ، محصولات کلینیک بتن ایران ، پودر میکروسیلیس ، انواع ترک های بتن ( انواع ترک خوردگی بتن ) ، خمیر یا چسب کاشت میلگرد و آرماتور ،  فوق روان کننده پلی کربوکسیلات بتن ،  چسب بتن ، الیاف بتن ،  آب بندی بتن ، مدت زمان مجاز حمل بتن ، آزمایش های غیرمخرب بتن ، عمل آوری بتن با بخار ، آزمایش چکش اشمیت ، مزایای کف پوش اپوکسی ، انواع مصالح ترمیم بتن ، چسب بتن اپوکسی ، مقاوم سازی با الیاف FRP ، انواع روش کیورینگ بتن ، طرح اختلاط بتن ، نکات اجرایی بتن حجیم ، وزن مخصوص ماستیک پلی یورتان ، وزن مخصوص گروت اپوکسی و استاندارد اجرا ، اثرات هوای گرم بر بتن ریزی ، آزمایش هافسل بتن ، آزمایش التراسونیک بتن ، آزمایش ذوب و یخ بتن ، آزمایش کربناتاسیون بتن ، آزمایش نفوذ یون کلر ، اسکن بتن ، ترمیم تیر بتنی ، اسکن میلگرد در بتن ، کیورینگ بتن ، تراکم بتن ، کارایی بتن ،

دلایل و علت های آب انداختگی بتن چیست ؟

آب انداختگی (Bleeding )

آب انداختن بتن درحقیقت نوعی جدایی در بتن می باشد که در آن قسمتی از آب مخلوط به باال و سطح بتن آمده و از دانه ها جدا می شود.

درحقیقت علت آن تفاوت جرم حجمی دانه ها و آب و عدم توانایی ذرات جامد در نگهداشتن همة آب مخلوط بتن است.

آب انداختن بتن را از لحاظ کمی می توان به صورت کل نشست )تقلیل در ارتفاع( در واحد ارتفاع بتن بیان نمود.

دراثر آب انداختن بتن، الیه باالی بتن بسیار پرآب شده و الیه سطحی کم مقاومتی درمقابل سایش ایجاد می شود.

در حالت بتن ریزی الیه ای هم با ریختن الیه بعدی بتن و محبوس شدن آب اضافی، الیه ای بسیار ضعیف و متخلخل و کم دوام از بتن، بین هر دو الیه ایجاد می شود.

عالوه بر جمع شدن آب در سطح بتن، مقداری از آب باال آمده نیز در زیر سنگدانه های درشت و یا زیر آرماتور محبوس شده و ناحیه ای با چسبندگی بسیار ضعیف را ایجاد می کند.

آب انداختن بتن لزوماً عملی زیانبار نیست؛ اگر آب بخار شود نسبت آب به سیمان مؤثر مخلوط پایین آمده و مقاومت افزایش می یابد.

اما در صورتی که آب باال آمده به همراه خود مقدار قابل توجهی ذرات ریز سیمان را به باال و سطح بتن بیاورد، الیه ای از شیره بتن روی سطح تشکیل می شود. این الیه در باالی دال یک سطح کامالً متخلخل و کم مقاومت درمقابل سایش پدید می آورد.

همچنین در باالی هر قسمت بتن ریزی شده این سطح ضعیف تشکیل می شود که چسبندگی آن با الیه باال بسیار کم خواهد بود.

عوامل موثر در آب انداختگی:

میزان آب مخلوط: هر چه میزان آب موجود در مخلوط بتن بیشتر باشد، احتمال آب انداختگی بیشتر خواهد شد.

ریزی سیمان: آب انداختن بتن با ریزتر شدن سیمان کاهش می یابد و پاره ای از واکنش های سیمان نیز در آن اثر می گذارند.

دما: دمای باالتر سرعت آب انداختن را زیاد می کند، لیکن کل ظرفیت آب انداختن بتن بی تغییر باقی می ماند.

 

عوامل موثر در آب انداختگی:

عیار مخلوط: مخلوط های پرعیار نسبت به مخلوط های کم عیار، خطر آب انداختن کمتری دارند.

مواد پوزولانی: اضافه کردن مواد پوزوالنی و یا پودر آلومینیوم، خطر آب انداختگی را کاهش می دهد.

مواد هوازا: اضافه کردن مواد هوازا، خطر آب انداختن را کم می کند.









دسترسی به مطالب مرتبط :

اسکن میلگرد و یا آرماتور در بتن ، روان کننده بتن ، افزودنی های بتن ، گروت چیست ، گروت اپوکسی ، ترمیم کننده بتن ، ترمیم بتن ، فوق روان کننده بتن ، افزودنی بتن ، مقاوم سازی بتن ، تعمیر بتن ، بتن ریزی در هوای گرم ، بتن ریزی در هوای سرد ، عمل آوردن بتن ، ماستیک پلی یورتان ، کف پوش اپوکسی ، واتراستاپ بتن ،ژل میکروسیلیس ،  آب بندی استخر ، محصولات کلینیک بتن ایران ، پودر میکروسیلیس ، انواع ترک های بتن ( انواع ترک خوردگی بتن ) ، خمیر یا چسب کاشت میلگرد و آرماتور ،  فوق روان کننده پلی کربوکسیلات بتن ،  چسب بتن ، الیاف بتن ،  آب بندی بتن ، مدت زمان مجاز حمل بتن ، آزمایش های غیرمخرب بتن ، عمل آوری بتن با بخار ، آزمایش چکش اشمیت ، مزایای کف پوش اپوکسی ، انواع مصالح ترمیم بتن ، چسب بتن اپوکسی ، مقاوم سازی با الیاف FRP ، انواع روش کیورینگ بتن ، طرح اختلاط بتن ، نکات اجرایی بتن حجیم ، وزن مخصوص ماستیک پلی یورتان ، وزن مخصوص گروت اپوکسی و استاندارد اجرا ، اثرات هوای گرم بر بتن ریزی ، آزمایش هافسل بتن ، آزمایش التراسونیک بتن ، آزمایش ذوب و یخ بتن ، آزمایش کربناتاسیون بتن ، آزمایش نفوذ یون کلر ، اسکن بتن ، ترمیم تیر بتنی ، اسکن میلگرد در بتن ، کیورینگ بتن ، تراکم بتن ، کارایی بتن ،

دلیلی متراکم و ویبره کردن بتن چیست ؟

تراکم بتن (Compaction  ) چیست ؟

بعد ریختن بتن باید آن را تا رسیدن به یک ماده همگن و یکنواخت متراکم نمود.

بدین منظور بتن را باید تا رسیدن به وزن مخصوص حداکثر عملی آن لرزاند تا از هر گونه حفر، هوای محبوس، و الیه های ماسه و شن مصون مانده و بتواند اطراف سطوح قالب ها و اجسام داخل بتن را کامالً پر نماید.

اگر ویبره و تراکم اضافی اعمال شود، ممکن است اثر معکوس داشته و کاهش دوام بتن با ماده هوازا را به سبب خروج حباب ها به دنبال داشته باشد.





دسترسی به مطالب مرتبط :

اسکن میلگرد و یا آرماتور در بتن ، روان کننده بتن ، افزودنی های بتن ، گروت چیست ، گروت اپوکسی ، ترمیم کننده بتن ، ترمیم بتن ، فوق روان کننده بتن ، افزودنی بتن ، مقاوم سازی بتن ، تعمیر بتن ، بتن ریزی در هوای گرم ، بتن ریزی در هوای سرد ، عمل آوردن بتن ، ماستیک پلی یورتان ، کف پوش اپوکسی ، واتراستاپ بتن ،ژل میکروسیلیس ،  آب بندی استخر ، محصولات کلینیک بتن ایران ، پودر میکروسیلیس ، انواع ترک های بتن ( انواع ترک خوردگی بتن ) ، خمیر یا چسب کاشت میلگرد و آرماتور ،  فوق روان کننده پلی کربوکسیلات بتن ،  چسب بتن ، الیاف بتن ،  آب بندی بتن ، مدت زمان مجاز حمل بتن ، آزمایش های غیرمخرب بتن ، عمل آوری بتن با بخار ، آزمایش چکش اشمیت ، مزایای کف پوش اپوکسی ، انواع مصالح ترمیم بتن ، چسب بتن اپوکسی ، مقاوم سازی با الیاف FRP ، انواع روش کیورینگ بتن ، طرح اختلاط بتن ، نکات اجرایی بتن حجیم ، وزن مخصوص ماستیک پلی یورتان ، وزن مخصوص گروت اپوکسی و استاندارد اجرا ، اثرات هوای گرم بر بتن ریزی ، آزمایش هافسل بتن ، آزمایش التراسونیک بتن ، آزمایش ذوب و یخ بتن ، آزمایش کربناتاسیون بتن ، آزمایش نفوذ یون کلر ، اسکن بتن ، ترمیم تیر بتنی ، اسکن میلگرد در بتن ، کیورینگ بتن ، تراکم بتن ، کارایی بتن ،

مقالات مهندسی عمران

دسترسی به مطالب مرتبط :

اسکن میلگرد و یا آرماتور در بتن ، روان کننده بتن ، افزودنی های بتن ، گروت چیست ، گروت اپوکسی ، ترمیم کننده بتن ، ترمیم بتن ، فوق روان کننده بتن ، افزودنی بتن ، مقاوم سازی بتن ، تعمیر بتن ، بتن ریزی در هوای گرم ، بتن ریزی در هوای سرد ، عمل آوردن بتن ، ماستیک پلی یورتان ، کف پوش اپوکسی ، واتراستاپ بتن ،ژل میکروسیلیس ،  آب بندی استخر ، محصولات کلینیک بتن ایران ، پودر میکروسیلیس ، انواع ترک های بتن ( انواع ترک خوردگی بتن ) ، خمیر یا چسب کاشت میلگرد و آرماتور ،  فوق روان کننده پلی کربوکسیلات بتن ،  چسب بتن ، الیاف بتن ،  آب بندی بتن ، مدت زمان مجاز حمل بتن ، آزمایش های غیرمخرب بتن ، عمل آوری بتن با بخار ، آزمایش چکش اشمیت ، مزایای کف پوش اپوکسی ، انواع مصالح ترمیم بتن ، چسب بتن اپوکسی ، مقاوم سازی با الیاف FRP ، انواع روش کیورینگ بتن ، طرح اختلاط بتن ، نکات اجرایی بتن حجیم ، وزن مخصوص ماستیک پلی یورتان ، وزن مخصوص گروت اپوکسی و استاندارد اجرا ، اثرات هوای گرم بر بتن ریزی ، آزمایش هافسل بتن ، آزمایش التراسونیک بتن ، آزمایش ذوب و یخ بتن ، آزمایش کربناتاسیون بتن ، آزمایش نفوذ یون کلر ، اسکن بتن ، ترمیم تیر بتنی ، اسکن میلگرد در بتن ، کیورینگ بتن ، تراکم بتن ، کارایی بتن ،