کلینیک فنی و تخصصی بتن ایران

کلینیک فنی و تخصصی بتن ایران

تولید کننده انواع افزودنی و محصولات ترمیم و آب بندی بتن،ارائه دهنده خدمات آزمایشگاهی ،فنی و مهندسی بتن
کلینیک فنی و تخصصی بتن ایران

کلینیک فنی و تخصصی بتن ایران

تولید کننده انواع افزودنی و محصولات ترمیم و آب بندی بتن،ارائه دهنده خدمات آزمایشگاهی ،فنی و مهندسی بتن

پیگمنت و رنگ بتن

پیگمنت یا رنگ بتن ( روش تولید بتن رنگی )

بتن رنگی چیست ؟

در سال های اخیر سریع ترین پیشرفت ها در محدوده تکنولوژی بتن صورت گرفته است و افزایش در رقابت ساخت و استفاده از مصالح و تکنولوژی جدید ساخت، موقعیت بتن را به عنوان یک ماده مهم سازه ای تثبیت کرده است. تکامل تدریجی بتن در جهان منجر به تنوع زیاد در تولید انواع قطعات بتنی گردیده است که این تنوع مصرف روز به روز در حال افزایش است. ساختن بتن رنگی در دهه اخیر از طرح های نوین در سطح جهان به شمار می آید. باتوجه به پارامترهای موجود در ساخت بتن، روش های مختلفی جهت رنگی کردن بتن در جهان وجود دارد که یکی از این روشها استفاده از رنگ دانه های سرامیکی و دیگری رنگدانه های پودری است که توسط شرکت توسعه معادن و مواد معدنی آسیا تولید و عرضه شده است. روش تولید بتن رنگی اساساً تفاوتی با تولید بتن معمولی ندارد و رنگ، به آسانی به مخلوط اضافه می گردد. رنگ دانه های معدنی به صورت ذرات بسیار ریز (در حد یک دهم قطر ذرات سیمان) جهت ایجاد چسبندگی مناسب به سیمان، و افزایش استحکام رنگ با سیمان مخلوط می گردد و سپس مخلوط حاصل به سنگدانه اضافه شده تا پس از اختلاط کامل، رنگ یکنواختی ارایه دهد. مقدار رنگدانه مورد نیاز برای رنگ کردن بتن با توجه به مقدار سیمان، نوع رنگدانه رنگی و روش ترکیب آن به مخلوط تغییر خواهد کرد. به عنوان مثال، رنگدانه‌های زرد، جاذب آب بیشتری نسبت به رنگدانه‌های قرمز هستند و تقاضای آب بالاتری دارند در نتیجه میزان رنگدانه را افزایش می‌دهند. بتن های رنگی در عمران و صنعت ساختمان، راه سازی و ایمنی حمل و نقل جاده ای و ... به طور وسیع کاربرد دارد.

عوامل موثر بر رنگ نهایی بتن

رنگ نهایی بتن تابعی از عوامل مختلف است. به منظور یکسان بودن رنگ بتن های دارای طرح اختلاط مشابه ساخته شده در زمانهای مختلف در یک پروژه بزرگ، باید تمام عوامل تاثیر گذار بر رنگ بتن ثابت بمانند. علاوه بر این شناسایی این عوامل در کنترل تولید بتن رنگی و رسیدن به رنگ مطلوب مفید است. این عوامل شامل رنگ سیمان و مقدار آن در بتن، سنگدانه ها، میزان آب محتوی بتن، روش ساخت و اختلاط بتن و قالب های بتن هستند. یکی از عوامل مهم تاثیر گذار در رنگ بتن، رنگ سیمان مورد استفاده در بتن است. سیمان های هم تیپ محصول کارخانه های مختلف باهم تفاوت رنگ آشکار دارند. حتی رنگ سیمان یک کارخانه در طول زمان تغییر می کند. نرمی سیمان نیز یکی از عواملی است که در تعیین شدت رنگ سیمان موثر است. برای رسیدن به بهترین نتیجه در ساخت بتن رنگی به خصوص در رنگ های روشن و متوسط بهتر است از سیمان سفید استفاده شود. سنگدانه ها و به خصوص ریزدانه ها نیز در رنگ نهایی بتن تاثیر گذار هستند. مدول نرمی سنگدانه و همچنین ریزدانه های رد شده از الک 200 مش از عوامل تعیین کننده در ساخت بتن های رنگی می باشد. البته تاثیر سنگدانه بر رنگ بتن کمتر از تاثیر رنگ سیمان بر رنگ بتن است. برای حفظ و نگهداری یک رنگ یکنواخت در سراسر مخلوط بتن، تمامی مصالح باید به دقت از طریق وزنی کنترل شود و سیمان خشک با رنگدانه قبل از آنکه به مخلوط اضافه گردد باید با هم در آمیزند تا از تشکیل رگه های رنگی غیر یکنواخت جلوگیری شود. همچنین به منظور حصول یکنواختی باید زمان اختلاط طولانی تر از حالت معمولی باشد.

میزان مصرف پیگمنت برای تولید بتن رنگی

میزان رنگدانه مصرفی بسته به اثر مطلوب آن و خواص مخلوط دارد و رنگ های روشن توسط استفاده یک یا دو درصد (درصد وزنی سیمان) به دست می آیند. رنگ های ملایم با استفاده از سه یا چهار درصد رنگدانه و رنگ های تیره با پنج تا شش درصد رنگدانه به دست می آیند. در حالت کلی میزان مجاز رنگدانه طبق استاندارد تعیین شده باید معادل و یا کمتر از ده درصد وزن سیمان باشد؛ و زمانی که ترکیبی از رنگدانه ها جهت تولید رنگی با شدت مطلوب استفاده می گردد، میزان مجاز تمام رنگدانه های ترکیب شده نبایستی از حد مجاز تک تک رنگدانه ها تجاوز کند. به عنوان مثال برای یک کیسه 50 کیلویی سیمان سفید حداکثر 5 کیلوگرم پیگمنت مورد نیاز است.

تنوع در رنگ بتن رنگی

از انواع رنگدانه ها نظیر دوده، اخرا، سبز، آبی، گل ماش، امرا و صورتی شرکت توسعه معادن و مواد معدنی آسیا می توان بتن های رنگی متفاوتی تولید کرد. با ترکیب رنگدانه های فوق نیز می توان به یک دامنه وسیع از رنگ ها دست یافت. میزان معمول افزودن رنگدانه 2 درصد وزن سیمان می باشد، و بعد از آن شدت رنگ افزایش می یابد. رنگدانه های ریزتر تاثیر بیشتری دارند و معمولاً ذرات پیگمنت با قطر متوسط کمتر از 80 میکرون بر کیفیت رنگ بتن تاثیر بسزایی دارد.

نکات اجرایی تولید بتن رنگی

تجهیزات مخلوط کردن بتنی باید عاری از روغن، گریس، زنگ زدگی و آلودگی های دیگر باشند تا از ایجاد تغییر رنگ در بتن جلوگیری گردد. برای بتن رنگی پیشنهاد شده است که حداکثر اسلامپ بین 4 تا 5 اینچ حفظ گردد و اگر اسلامپ بیشتر احتیاج است از کاهنده آب به جای افزودن آب استفاده شود؛ زیرا آب اضافی یکنواختی رنگ بتن را کاهش می دهد. برای اختلاط اجزا بتن، ابتدا باید سیمان و رنگدانه جداگانه باهم مخلوط شوند و سپس به مخلوط بتن اضافه گردند. شرایط آب و هوا نیز بر رنگ تاثیر می گذارد و رطوبت بالا شدت رنگ را کاهش می دهد؛ زیرا نسبت آب به سیمان در سطح، بعد از پایان یافتن کار افزایش می یابد. همچنین قراردادن بتن ریخته شده در هوای سرد باعث باقی ماندن رطوبت در سطح می شود و در نتیجه کاهش شدت رنگ ایجاد می گردد.

تاثیر پیگمنت بر مقاومت بتن رنگی

افزودن رنگدانه ها، آب مورد نیاز را افزایش، مقاومت بتن را کاهش و احتمال ترک خوردن اتفاقی را افزایش می دهد. ASTM C979 میزان کاهش مقاومت توسط پیگمنت ها را تا 10 درصد و BS 1049 تا 20 درصد، مجاز می داند. هنگامی که بتن رنگی با رنگدانه، نسبت به بتن غیر رنگی مقایسه می گردد؛ بتن رنگی با مقدار حداکثر پیگمنت، نباید مقاومت فشاری 28 روزه کمتر از نود درصد مقاومت فشاری بتن غیر رنگی را داشته باشد و نسبت آب به سیمان در آن نباید از 110 درصد این نسبت برای بتن غیر رنگی بیشتر باشد.

آب بندی بتن

آب بندی مخازن و سازه های بتنی

سازه های بتنی به دلایل مختلف نیازمند آب بندی و حفاظت می باشند. امروزه انواع مختلفی از مواد آب بندی وجود دارند. کلینیک فنی و تخصصی بتن ایران ( شرکت رایحه بتن سبز ) از جمله شرکت های تولید کننده انواع مواد آب بندی و ضد آب کننده بتن می باشد. شما می توانید برای مشاوره در زمینه انواع مواد و پودر های ضد آب کننده بتن، دریافت مشخصات فنی انواع مواد ضد آب کننده و آب بندی بتن, دریافت لیست قیمت و خرید انواع مواد آب بندی و ضد آب کنندگی بتن با بخش بازرگانی کلینیک فنی و تخصصی بتن ایران تماس حاصل فرمائید.

از جمله سازه هایی که به واسطه ماهیت کاربری از آنها نیازمند آب بندی و محافظت می باشند مخازن بتنی آب و فاضلاب می باشد. این سازه ها با توجه به مجاورت با آب که اغلب شامل املاح نیز می باشد مستعد خوردگی و سایر فرآیند تخریب می باشد. از این رو امروزه کارفرمایان با لحاظ تدابیر پیش گیرانه و بعضا به واسطه نشت آب ، اقدام به آب بندی و حفاظت سازه ها بتنی مخازن می نمایند. در این متن سعی می گردد خلاصه ای در خصوص آب بندی سازه های بتنی آورده شود.

شما می توانید برای مشاوره و اجرای آب بندی انواع سازه های بتنی ، از جمله آب بندی مخازن بتنی آب و فاضلاب با بخش فنی کلینیک فنی و تخصصی بتن ایران ( به عنوان معتبرترین برند در تعمیر و آب بندی سازه های بتنی ) تماس حاصل بفرماید.

شماره های تماس : 44618462-44618379 09120258371

برخی از مصالح و محصولات آب بندی سازه های بتنی تولیدی شرکت کلینیک فنی و تخصصی بتن ایران به شرح ذیل می باشد :

·        پوشش سوپر الاستومری دو جزئی Betogard SF-127

·        پوشش نیمه الاستومری دو جزئی Betogard F-125

·        پوشش آب بندی نفوذگر کریستال شونده Betoproof P-30

·        ملات آب بندی آنی گیر Betoplug Fix-10

 

اهمیت آب بندی مخازن بتنی

بتن در مقابل املاح آب های زیر زمینی زود از بین می رود پس به شدت آسیب پذیر هست اگر دیواره مخزن شما کِرمو … باشد شما به زودی مخزن آب خود را با آسیب های فروانی میبینید که به زودی خراب میشود پس به شما توصیه میکنیم تا از مخازن آب خود هنگام ساخت آب بندی فشار مثبت را انجام دهید و نگران این کار نباشید شیمی بتن کلینیک فنی و تخصصی بتن ایران در کنار شما هست تا کار آب بندی مخزن را به بهترین نحوه انجام دهد.

چرا مخازن باید آب بندی شوند

ساخت مخزن کاری طاقت فرسا می باشد و پر هزینه به دلیل استفاده از میلگرد و بتن و اگر عمل آب بندی به خوبی آنجام نشود شما به زودی با مخزنی کرمو رو به رو میشوید.

آب بندی مخازن

آب بندی مخزن ها به دو صورت فشار مثبت و فشار منفی انجام می شود ،که باید درنظر گرفت که اگر آب مخزن پر باشد و قادر به خالی بودن آن نباشیم باید از طریق آب بندی فشار منفی آن را انجام (لایه بیرونی مخزن)ولی اگر مخزن خالی است بهترین روش آب بندی مخزن فشار مثبت است که از داخل آب بندی انجام شود.

آب بندی مخزن به روش فشار مثبت

هنگامی که شما مخزن خود را ساخته اید و نیاز به آب بندی دارید، ما توصیه میکنیم که از روش آب بندی مخزن فشار مثبت که از طریق (دیواره های داخل مخزن) می باشد عمل آب بندی صورت بگیرد؛ چرا که این امر با کیفیت بالاتری انجام میشود و از مقاومت خوبی بر خوردار می باشد.

 

روش اجرا آب بندی مخزن بصورت فشار مثبت

برای آب بندی مخازن بتنی در وجه داخلی(فشار مثبت) : از مواد پایه سیمانی استفاده می شود که نام آنها عبارتند از پایه سیمانی اَکریلیک دار بهمراه مِش فایبر گلاس  که میزان مصرف آن در هر متر مربع 2 کیلو گرم می باشد؛ چرا که باید آن را چند دست با قلمو به دیوار بتن کشید در زمان های مختلف که استحکام آب بندی مخزن را بالا تر ببرد.

آب بندی مخزن به روش فشار منفی

مواقعی وجود دارد که آب داخل مخزنداری اهمیت بالایی می باشد و قادر به تخلیه آن نیستیم در چنین مواقعی باید آب بندی مخزن را از طریق وجه فشار منفی یا همان لایه بیرونی انجام داد

 

روش اجرا آب بندی فشار منفی مخزن

برای آب بندی مخزن در بخش فشار منفی (دیواره بیرونی مخزن) باید از طریق محصولات پلی یورتان به روش تزریق پلی یورتان به همراه رزین عمل کرد که با پَکر های تزریق وارد لایه بتنی از بیرون میشوند همچنین ویدیو این عمل را میتوایند در بخش آب بندی تونل که جزوی از خدمات کلینیک فنی و تخصصی بتن ایران می باشد را مشاهده کنید که به چه صورت تزریق صورت میگیرد

 

آب بندی تونل به روش تزریق فوم

مواد پلی یورتان قطعا بهترین روش آب بندی برای ترک های  بتن انواع تونل ها (تونل مترو و تونل بزرگ راه ها)می باشد. و به دو طریق شیوه اجرا دارد با سه مدل مواد مختلف که مجموعه کلینیک فنی و تخصصی بتن ایران در خدمت شماست

  • چرا تزریق فوم آب بندی ؟!
  • عایقی بسیار مناسب با عملکرد بالا
  • مناسب برای تمامی ترک ها و درز ها
  • سرعت اجرا بالا پروژه
  • اجرا فشار منفی (داخل تونل)

 

آب بندی تونل با سیستم صفحات ژو ممبران یا ورق های pvc

اجرا سیستم صفحات pvc تنها برای تونل هایی به کار گرفته میشود که با استفاده از روش  NATM حفاری شده باشد ، که صفحات pvc به کمک جوش های مخصوص توسط متخصص خود به یک دیگر متصل می شود

 

آب بندی تونل به کمک مواد پایه سیمانی

وقتی برای ساخت بتن از مواد پلیمری استفاده شود، عامل آب بندی خود بتن میشود. این مواد راه نفوذ آب از داخل بتن را مسدود می کنند. این مصالح در سطح داخلی بتن (وجه منفی آن) استفاده می شوند.

 

اکریلک دار و مواد نفوذگر

بعد از این که آب های درحال نشتی با مواد پلی یورتان آب بندی شد از این مواد برای آب بندی کامل سطح تونل استفاده می شود تا در آینده هیچ گونه نشتی در تونل رخ ندهد